Alimentatia naturala este benefica nu numai pentru nou-nascutul caruia ii sunt furnizati anticorpi, reducand astfel riscul de a dezvolta, in timp, alergii sau eczeme, ci si pentru mama, relateaza Evenimentul Zilei.
In cazul in care alapteaza, mamele au sanse mult mai mari de a scapa atat de diabet, cat si de bolile de inima, fata de cele care prefera sa-si alimenteze copilul cu lapte praf sau de vaca, spun expertii. Pe parcusul studiului care a tinut 20 de ani, cercetatorii au tinut sub observatie un numar de 704 femei care urmau sa aiba primul copil. In acest timp, specialistii au analizat modul in care s-a dezvoltat "sindromul metabolic" - una dintre starile premergatoare diabetului - la mamele care au nascut.
Concluzia lui a fost ca femeile care au alaptat nu au facut nicio forma de diabet intre 39 si 56 de ani, iar aceasta perioada a depins de cat de indelungata a fost alaptarea.
Alte informatii despre acest studiu gasiti in Evenimentul Zilei.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Alaptarea scade riscul de diabet.