"Mancarea nu absoarbe alcoolul dar grabeste metabolismul in reactiile sale de dupa betie. Deci, de cele mai multe ori mancarea va va ajuta sa va simtiti mai bine", a declarat pentru Telegraph Elin Roberts, de la Centrul Universitar pentru Viata din Newcastle.
"Painea este bogata in carbohidrati iar baconul este plin de proteine, combinatie care mareste nivelul de aminoacizi de care are nevoie corpul, in concluzie nu are ce rau sa faca, ba dimpotriva", a mai adaugat acesta.
Intr-un alt interviu acordat pentru The Mirror, dr. Roberts a precizat ca bombardandu-ne in mod repetat corpul cu alcool, se slabesc si neurotransmitatorii, "insa baconul are solutia, revigorand si ridicand nivelul de aminoacizi, clarificand capul”.
De asemenea, cercetatorii pun starea de bine si pe seama unui complex de interactiuni chimice din compozitia baconului ce produce combinatia ideala de miros si gust. Asadar, sandvisul provoaca o reactie benefica intre aminoacizii din bacon si zaharul e transformat in grasimi.
Acesta ar fi tot secretul pe care ni-l divulga oamenii de stiinta, admitand ca mirosul unui sandvis apetisant ar convinge orice vegetarian convins in diminetile dificile. "Nu este doar ideea de gustare. E un complex chimic la mijloc", recunoaste Dr Roberts. "Carnea este compusa in cea mai mare parte din proteine si apa. In interiorul proteinelor se gasesc blocuri compacte pe care le numim generic aminoacizi. Dar pe langa acestea avem nevoie si de grasimi pentru a functiona normal. Oricine a tinut o cura de slabire stie ca ne luam toate grasimile din carne, si fara aceasta mancarea nu are niciun gust. Pentru ca tocmai acele grasimi dau aroma".
Alte idei mai bune? Spune si tu cu ce iti combati mahmureala pe forumul 9am.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Adio dimineti de mahmureala: S-a descoperit sandvisul cu bacon.