Guzman, care are doar 1,55 metri inaltime, a evadat din inchisoare in 2001 si a declansat un val de crime in Mexic, incercand sa preia controlul asupra traficului de droguri pe ruta Mexica - SUA, relateaza NewsIn, citand Reuters.

"Nu este disponibil pentru interviuri", a declarat Luisa Kroll, editor al Forbes. "Insa situatia sa financiara este foarte buna", a adaugat aceasta.

Forbes l-a plasat pe Guzman pe locul 701 pe lista. Guzman, in varsta de 51 de ani, despre care oficialii cred ca isi schimba telefonul mobil in fiecare zi pentru a nu fi depistat, este comparat cu Pablo Escobar, fostul "rege al drogurilor" din Columbia, despre care Frobes spune ca avea o avere de trei miliarde de dolari inainte de a fi ucis de politie, in 1993.

Mexicanul "este practic unul dintre cei mai mari furnizori de cocaina pentru SUA", a spus Kroll.

Evadarea lui Guzman si abilitatea sa de a evita capturarea timp de opt ani este un subiect foarte sensibil pentru guvernul mexican. Procurorul general al Mexicului, Eduardo Medina Mora, a declarat saptamana trecuta ca anihilarea grupului de traficanti condus de Guzman este o prioritate a luptei antidrog promovata de presedintele Felipe Calderon.

Circa 7.000 de persoane au fost ucise in Mexic in violente legate de traficul de droguri, de la inceputul anului trecut. Forbes a scris ca traficantii mexicani si columbieni au spalat intre 18 si 39 de miliarde de dolari in 2008.

Bill Gates, din nou cel mai bogat om al planetei
Miliardarii planetei au pierdut intr-un an doua mii de miliarde de dolari