Totusi, producatorii de bauturi acuzati neaga ca exista vreun anumit risc in consumul acestor bauturi si adauga ca acest nivel relevat de cercetatori nu este daunator. Coca-Cola din Marea Britanie a insistat ca toate produsele sale sunt sigure. Potrivit unui purtator de cuvant, citat de Daily Mail, "toate bauturile testate indeplinesc reglementarile referitoare la siguranta produselor alimentare fabricate din ingrediente agricole, care includ bauturile cu suc de fructe ca un ingredient".
Cercetatorii au testat 102 de cutii si sticle de bauturi racoritoare, cumparate din 15 tari si au gasit un numar de 100 de pesticide. Produsele au fost cumparate din Londra, Cambridge, Edinburgh, St Andrews si din aeroportul Gatwick.
Produsele chimice detectate in componenta sucurilor includ carbendazim, tiabendazol, imazalil, procloraza, malathion si iprodion. Ele sunt aplicate in principal, fructelor dupa recoltare pentru a opri dezvoltarea infectiilor fungice si putrezirea.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sucurile de portocale, de 300 de ori mai toxice decat apa de la robinet.