Singura varianta prin care chirurgul David Nott putea sa ii salveze viata tanarului congolez era aceea de a efectua o procedura dificila. Chirurgul si-a dat seama ca adolescentul African, care avea bratul smuls si o cangrena urata, nu ar putea supravietui decat daca se va incumeta sa faca aceasta operatie.

David, voluntar al Asociatiei Medici Fara Frontiere, nu a mai efectuat niciodata o astfel de operatie, iar in momentul in care a stabilit diagnosticul, a stiut atunci ca singura lui sansa este aceea de a-l contacta pe profesorul Meirion Thomas, unul dintre putinii experti in astfel de proceduri.

Dupa ce Nott i-a cerut ajutorul profesorului englez, Meirion Thomas i-a raspuns in cateva minute, indicandu-i cei 10 pasi pe care mai tanarul medic trebuia sa ii respecte pentru a efectua o operatie de success, apoi s-a semnat: “E usor! Succes!”.

David Nott a urmat pas cu pas, toate instructiunile colegului: “Am simtit ca am un inger pazitor pe umar care imi arata ce sa fac. Am facut exact asa cum mi-a zis el”, a marurisit David. Impreuna cu colegii sai, chirurgul a reusit sa sfarseasca cu succes dupa trei ore, prima operatie de acest fel din viata lui, iar in acest moment, pacientul s-a recuperate foarte bine, mentioneaza CNN.

Embedded video from CNN Video