Unele dintre ele frizeaza bizarul si fac obiectul unei statistici mai putin obisnuite. De pilda, nu putini stiu ca de-a lungul istoriei prezidentiale a Americii nu a existat niciun presedinte singur la parinti. In jurul cifrei "1"0, planeaza cateva evidente mai mult sau mai putin tragicomice - o data pe luna socotea Elizabeta I ca se cuvenea sa faca baie, indiferent daca trebuia sau nu; la fiecare inspiratie, omul inhaleaza doar o zecime din totalul de aer pe care il suporta sacii pulmonari.

In ceea ce le priveste pe fe­mei, statisticile situeaza nume­rele astfel: doar o treime dintre blonde au parul natural pigmentat astfel; daca s-ar transpune in realitate, conform marimii capu­lui, dimensiunile papusii Barbie ar depasi doi metri inaltime, si ar atinge 91-33-96; actrita Elizabeth Taylor a avut 8 casnicii; numarul minim de cuvinte rostite de femei pe parcursul unei zile este de aproximativ 6000, in timp ce ponderea cuvintelor spuse de barbati nu depaseste 4000. In plus, de-a lungul istoriei, doar figurile a doua femei au aparut pe bancnotele Angliei - nu toate au detinut functii su­pre­me de conducere.

Bambusul creste cu aproxi­mativ 89 de centimetri pe zi, in timp ce ursuletul koala petrece 22 de ore pe zi, dormind. In acest context, lenesul, specie de mamifer arboricol, risca sa-si piarda faima mondiala, lent dar sigur castigata. Si daca tot a venit vorba despre animale, aflati ca pe parcursul unei nopti, o singura cartita sapa galerii de peste 90 de metri lungime. In plus, daca iepurii nu si-ar toci dintii rozand, acestia ar putea atinge dimensiuni impre­sionante de pana la 3 metri.