iDefense si TippingPoint si-au construit modelul de afaceri pe baza cumpararii drepturilor exclusive asupra bug-urilor software descoperite. Informatiile sunt folosite apoi pentru crearea de semnaturi ale vulnerabilitatilor si includerea lor in produse IPS - Intrusion Prevention Systems, fara ca vulnerabilitatile sa fie facute publice. Aceasta metoda de lucru prezinta riscuri, pentru ca semnaturile din sistemele de prevenire a intruziunilor pot divulga informatii privind vulnerabilitatile 0-day.

Comentariile d-lui. Ollman, care nu reprezinta punctul de vedere al companiei IBM, au urmat prezentarilor Errata Security din cadrul conferintei Black Hat. Dl. Robert Graham, director executiv al Errata Security, a demonstrat ca hackerii pot folosi tehnici de reverse engineering nu asupra vulnerabilitatilor, ci chiar asupra programelor de securitate, specializate pe evaluarea vulnerabilitatii sau prevenirea si detectia de intruziuni. Acesta a comparat brokerii de vulnerabilitati cu traficantii de arme.

Cu cateva luni in urma, Microsoft Security Response Team a postat un anunt pe sla.ckers.org in care solicita cercetatorilor sa trimita informatii privind vulnerabilitatile direct la Redmond inainte sa le faca publice. Invitatia, care se referea la bug-uri gasite in aplicatiile si site-urile Microsoft, se inscrie in initiativa "dezvaluirilor responsabile", conform careia cercetatorii de securitate ar trebui sa avertizeze companiile producatoare inainte de a publica vulnerabilitatile descoperite.