Tinde televiziunea online sa inlocuiasca televiziunea traditionala? In nici un caz. Posturile mai au de luptat pentru a-si forma propriul public si pentru a egala, cel putin in diversitate, canalele tv deja existente. Totusi, televiziunea online este o alternativa care va castiga teren datorita publicului tinta si tendintei new media din ultima vreme. Ne-am inarmat cu o conexiune de internet prin cablu si am ales pentru o scurta analiza trei dintre televiziunile romanesti care emit exclusiv online.

EVO TV. A fost lansat anul acesta, la jumatatea lunii aprilie. Accesand www.evotv.ro poti alege dintre cateva rubrici, precum News4Aliens, Exclusiv Evo, Bijou sau Tocilaru'. Materialele sunt creatia Evo Tv, mergand de la monden si muzica, pana la cinema si emisiuni de divertisment, avand ca tinta publicul tanar.

Din punct de vedere al streamingului (transmisiei), materialele se incarca repede si nu exista probleme majore de buffering (perioade in care imaginea "ingheata" sau transmisia se intrerupe). Sunetul si imaginea sunt, de obicei, clare, iar playerul, usor de utilizat (Adobe Flash Player).