De la publicarea specificatiei complete, in 1993, PDF a devenit in mod neoficial standard global pentru schimbul de informatii prin cai electronice. incepand cu 1995, Adobe a participat la diferite grupuri de lucru care dezvolta specificatii tehnice in vederea publicarii de catre ISO si a colaborat la procesul ISO pentru a furniza subseturi specializate ale PDF ca standarde pentru anumite domenii de activitate.

"In anii din urma am urmarit si - in multe cazuri - am contribuit la facilitarea unei intregi game de eforturi de piata si de client continue in jurul formatului PDF. Aceste eforturi au cunoscut o dezvoltare atat de vasta, incat acum este logic ca Adobe sa permita intregii specificatii sa serveasca drept umbrela unificatoare si sa o supuna aprobarii in cadrul procesului formal de standardizare ISO." a afirmat John Mancini, Presedinte al AIIM, potrivit NewsIn.

In prezent, formatele PDF for Archive (PDF/A) si PDF for Exchange (PDF/X) sunt standarde ISO, iar PDF for Engineering (PDF/E) si PDF for Universal Access (PDF/UA) reprezinta propuneri de standarde. De asemenea, PDF for Healthcare (PDF/H) este un ghid de bune practici propus de AIIM. AIIM indeplineste rolul de administrator pentru PDF/A, PDF/E, PDF/UA si PDF/H.