Vodafone doreste sa incheie parteneriate cu firme romanesti de telecomunicatii prin linii fixe sau ar putea sa isi dezvolte propria retea pentru a oferi servicii complete de telecomunicatii, a spus Donovan, director general al diviziei Vodafone pentru Europa de Est, Orientul Mijlociu, Asia-Pacific si Africa.

Grupul britanic de telefonie mobila Vodafone a inregistrat castiguri inainte de plata taxelor de 6,24 miliarde de lire sterline si venituri de 15,6 miliarde de lire pentru prima jumatate a anului 2006, potrivit NewsIn. Vodafone a intrecut astfel estimarile initiale privind rezultatele financiare ale grupului pentru prima jumatate a anului fiscal curent, care a luat sfarsit la data de 30 septembrie.

Vodafone s-a lansat recent pe piata serviciilor de banda larga din Marea Britanie, deoarece compania incearca sa-si creasca veniturile ca furnizor de servicii complexe, atat pentru reteaua fixa, cat si pentru cea mobila. Numarul total al clientilor Vodafone la nivel global a ajuns la 186,8 milioane, adaugand in perioada aprilie-iunie 4,5 milioane de clienti noi si 11,7 milioane de clienti prin achizitia operatorului turc Telsim.

In Romania Vodafone Group Plc a achizitionat 80% din operatorul Connex de la compania canadiana Telesystem International Wireless (TIW) in mai anul trecut, devenind actionar unic, si a schimbat numele companiei in aprilie 2006. Vodafone Romania a inregistrat in primul semestru din 2006 venituri din servicii de 603,5 milioane dolari, in crestere cu 31% fata de periada similara a anului trecut.

In trimestrul iulie-septembrie 2006, veniturile obtinute au fost de 331,8 milioane dolari.Venitul mediu pe utilizator a atins valoarea de 15,5 dolari, in crestere cu 2% fata de anul trecut. In perioada aprilie-septembrie din 2006, Vodafone Romania a adaugat 771.571 de clienti noi, dintre care 420.323 au fost adaugati in trimestrul trei (iulie-septembrie).