Proiectul consta in livrarea la cheie a unei statii noi de transformare de 110/20 kV (proiect green field), denumita Dej Sud, cu o putere totala de 25 MVA. De asemenea, in proiect este inclusa realizarea lucrarilor de adaptare in statiile adiacente Dej - Cuzdrioara si Taga.

Statia este localizata in incinta parcului industrial Dej, pe terenul pus la dispozitie de catre Electrica Distributie Transilvania Nord. Siemens a castigat licitatia pentru acest proiect in data de 11.04.2008, valoarea contractului fiind de peste 3,1 milioane de Euro. O particularitate a contractului este finantarea proiectului prin "credit furnizor". Derularea finantarii se va desfasura dupa urmatoarea schema: o perioada de gratie de 24 luni, dupa care va incepe perioada de rambursare a creditului, de 48 luni.

“Noul proiect din parcul industrial Dej face parte din strategia companiei noastre de a participa la modernizarea infrastructurii Romaniei. Suntem mandri sa ne implicam in dezvoltarea acestei infrastructuri, mai ales din perspectiva expertizei pe care o avem la nivel national si international”, a declarat Petru Ruset, directorul diviziei Siemens PG/PTD (Power Generation/Power Transmission & Distribution) din cadrul companiei Siemens SRL.