Noul iPhone a fost pus in vanzare in Noua Zeelanda si Japonia Noul iPhone este succesorul versiunii lansate in 2007 si care s-a vandut in cateva zile in 270,000 de unitati. Telefonul mobil lansat astazi este dotat cu un program de redare audio-video si terminal Web.

Dupa Noua Zeelanda si Japonia, telefonul va fi distribuit in peste 20 de tari.

Cateva sute de oameni au asteptat in fata magazinelor Vodafone, din principalele trei orase ale Noii Zeelande, “inarmati” cu muzica, mancare si distractie, inainte ca numaratoarea inversa sa fie incheiata si ca prima persoana sa cumpere noul telefon.

“Voi pune aparatul la incarcat, ma voi juca putin cu el dupa care ma voi retrage pentru un somn lung”, a declarat un student de 22 de ani din Auckland, Jonny Gladwell. Acesta a stat la coada peste 60 de ore, pe temperaturi foarte scazute, pentru a fi primul cumparator iPhone, la un minut dupa miezul noptii.

Un purtator de cuvant al companiei Vodafone din Noua Zeelanda a declarat ca, in aceasta dimineata, s-au vandut peste 400 de bucati, iar compania Softbank Corp, distribuitor iPhone in Japonia, arata ca peste 1.500 de oameni erau asezati la coada in fata magazinului sau principal, inaintea lansarii.