Stim cum sa construim o farfurie zburatoare!De-a lungul timpului au existat tot felul de speculatii, fenomene bizare, rapiri, incidentul Roosvelt, relatari, dar nimeni nu a putut demonstra vreodata existenta unor obiecte zburatoare venite de prin cosmos. S-au facut multe ipoteze cum ca OZN-urile ar folosi sisteme avansate anti-gravitatie, mecanisme de anulat interdependenta dintre spatiu si timp sau combustibili pe care noi inca nu i-am descoperit.

Cert este faptul ca cineva urmeaza sa construiasca primul OZI (obiect zburator identificat) si, atentie, acesta nu va avea parti in miscare si nu va consuma nicio picatura de combustibil fosil! Aparatul de forma unei farfurii zburatoare urmeaza a fi construit de catre profesorul Subrata Roy, la inceput sub forma unui prototip de numai 15.2 cm, deoarece, dupa cum bine spunea chiar profesorul, la inceput am invatat sa mergem si abia apoi sa fugim.

Stim cum sa construim o farfurie zburatoare!Am vazut despre ce este vorba, ne place foarte mult ideea, dar vrem sa stim si cum functioneaza. Ei bine, totul este cat se poate de simplu. In teorie cel putin..Intreaga suprafata a farfuriei va fi acoperita de electrozi conectati la o sursa de curent electric. Electrozii vor ioniza aerul din jurul aparatului, care are o distributie egala a sarcinilor pozitive si negative.

Aceasta ionizare poate fi facuta prin incalzire sau expunere la curent electric. Ce se intampla de fapt? Atomii isi pierd sarcinile negative (electronii) si se pozitiveaza. Mixtura de ioni pozitivi si sarcini negative desprinse genereaza plasma, care apoi este iarasi bombardata cu ajutorul electrozilor. Plasma va impinge aerul care inconjoara dispozitivul, creand suficienta forta pentru decolare si miscare.