Potrivit politistilor, la mijlocul lunii aprilie 2008, Serviciul de Investigatii a Fraudelor a gasit, in urma unei perchezitii la sediul societatii in cauza, 497 de calculatoare cu sisteme de operare "Microsoft Windows XP", 126 de programe "Microsoft Office" si 17 programe Symantec.

"La cateva saptamani dupa perchezitie, reprezentantii societatii au prezentat documente justificative, respectiv facturi fiscale pentru toate programele de calculator. Ulterior, au fost efectuate verificari la firma care a emis facturile, constatandu-se ca documentele au fost comandate in ziua in care s-a realizat perchezitia domiciliara si in sistem informatic", a declarat presei subinspector Virginia Pralea, purtator de cuvant al IJP Iasi.

Aceasta a adaugat ca sute de licente au ajuns la societate in ziua perchezitiei, dar dupa terminarea controlului.

Purtatorul de cuvant al politiei iesene a mai spus ca administratorul societatii este cercetat pentru savarsirea infractiunii de "reproducere neautorizata pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator in oricare din urmatoarele modalitati: instalare, stocare, rulare sau executare, afisare ori transmitere in retea interna", iar trei angajati ai firmei care a emis facturile sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de „fals in inscrisuri sub semnatura privata”, „marturie mincinoasa” si „uz de fals”.

"Microsoft Corporation s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 180.226 euro, reprezentand daune produse prin savarsirea infractiunii", a mentionat reprezentantul IJP Iasi.