Putem spune ca Apple a facut cu iPhone un exercitiu interesant, tragand viitorul mai aproape de noi. Compania americana a dat startul unei intreceri (uneori absurde, vedeti clonele din China) intre celelalte companii: Samsung, Sony Ericsson si Nokia au intrat in competitie si au incercat sa detroneze iPhone. Nokia a procedat corect ca a cam stat deoparte, prezentand numai Tube, acel concept pe care multi l-au numit gresit concurent pentru iPhone.

Samsung s-a chinuit cel mai mult si in mare parte a reusit sa ne impresioneze. Modelele Instinct, Haptic si mai nou Omnia ne-au demonstrat ca sud-coreenii sunt buni atunci cand vine vorba de "aruncat cu ochiul" in ograda celorlalti. Nu e de condamnat lucrul acesta, mai ales ca Samsung a pus si multe idei originale in terminalele sale.

Va lasam sa urmariti ideea lui Jaren Goh, sub forma unui telefon denumit Black Tab. Bazat pe designul iPhone, desigur. Jaren Goh spune despre Black Tab ca esti un terminal fashion, care pune accentul mai mult pe aspect decat pe dotari.

Black Tab poate fi un accesoriu elegant pentru cei ce indragesc gadget-urile de fite. Telefonul are un display touchscreen situat mai sus decat carcasa de culoare argintie, creand astfel un efect deosebit. Camera foto de 3.2 megapixeli arata ca o eticheta metalica de pe gentile de firma.