Vom putea compune adrese de internet in chirilica in cel de-al doilea trimestru al anului 2009 cel tarziu, a spus Vassiliev, explicand ca o decizie in acest sens a fost luata de ICANN, autoritatea internationala de reglementare a internetului, relateaza NewsIn.

Rusia care dispune in prezent de doua domenii nationale de nivel superior (TLD, Top-Level Domain) in alfabetul latin, .RU si .SU, isi va putea crea un al treilea domeniu de nivel superior in chirilica, a explicat responsabilul.

Potrivit lui Vasilievm posibilitatea de a naviga pe internet folosind doar limba rusa va contribui la cresterea numarului de internauti in Rusia, pentru ca in prezent exista unii rusi care au probleme in utilizarea alfabetului latin.

Rusia avea la finalul lui 2007 peste 35 milioane de internauti, adica 24% din populatia de 142 milioane locuitori, potrivit ministerului comunicatiilor.

Potrivit aprecierilor ministrului, Rusia va numara 46 milioane de internauti la finele lui 2008, adica in jur de 32% din populatia statului.