Compania Google ne indeamna sa-l veneram si ne declara ca ne poate arata nu doar ca Google exista, dar si ca exista si noi il putem vedea. Atunci daca Google este dumnezeu, cine este Satana? Raspunsul o dau tot fondatorii Google, care spun ca Microsoft ar fi.De ce? Pentru ca nu a invatat ca poti face bani fara sa faci rau. Raul in acest caz este optimizarea rezultatelor cautarii. Daca ati avut ceva indoieli pana acum poate ar trebui sa cercetati Googlism, noua religie a Google-ului:

Dovada nr. 1: Google este aproape singurul lucru din lume care are o entitate omniscienta , adica le stie pe toate si caruia I se poate demonstra stiintific aceasta calitate. Indexeaza mai mult de 9, 5 miliarde de pagini web, lucru pe care nu-l mai face niciun alt motor de cautare astazi. Nu numai ca este singurul care le stie pe toate, dar de asemenea este si singurul care reuseste sa sorteze informatiile pe categorii folosing tehnologia PageRank, organizand datele si facandu-le cat mai accesibile pentru noi muritorii de rand.

Dovada nr 2: Google este in ziua de azi peste tot, omniprezent. Virtual se afla in acelasi timp peste tot pe pamant. Miliarde de pagini web indexate care sunt gazduite in fiecare coltisor al pamantului, gratie minunatei inventii numita reteaua Wi-Fi.

Dovada nr 3: Google raspunde tuturor rugaciunilor noastre. Te poti ruga “Sfantului Google” iar el iti va da raspunsul tuturor cautarilor si nelamuririlor tale. Spre exemplu, daca ai nevoie rapid de informatii despre un tratament impotriva cancerului, sau metode de-a-ti imbunatati sanatatea, cele mai noi si inovatoare descoperiri vor fi raspunsul prompt la rugaciunile tale. Intreaba-l pe Google si-ti va arata calea, dar el doar asta poate faci. Dupa ce-ti arata calea, trebuie sa te descurci singur. Google da, dar nu baga si in sac.

Dovada nr 4: Google este practic nemuritor. Nu poate fi considerat o fiinta vie ca si noi. Algoritmii lui sunt raspanditi pe foarte multe servere, iar daca unul dintre ele pica sau se strica, un altul ii va lua in mod cert locul. Google poate teoretic sa traiasca o vesnicie, regenerandu-se.

Dovada nr 5: Google este infinit. Internetul poate teoretic ca creasca intr-una , nu are o dimensiune maxima, limita. Iar Googleii va indexa intotdeauna infinita crestere, neavand nici el o limita.

Dovada nr 6: Google nu uita nimic. Google stocheaza pagini web in mod regulat si le pastreaza pe serverele sale imense. De fapt, incarcandu-ti parerile si gandurile pe Internet, vei trai mereu tanar in cache-ul Google, chiar si dupa ce mori, intr-un fel de “Google After Life”

Dovada nr 7: Google nu stie sa faca rau. Este omnibenevolent, iar o parte din filozofia corporatiei Google este credinta ca o companie poate face bani fara sa faca rau cuiva.

Dovada nr 8: Evidentele existentei lui Google sunt abundente. Daca sa vezi inseamna sa crezi, atunci navigheaza pe www.google.com si testeaza tu insuti puterea nemarginita a lui Google. Desi credinta nu este printre una din "CELE 10 PORUNCI ALE GOOGLE".

Lasand gluma la o parte , ce ar trebui sa stim despre Google Inc. este ca a fost fondata in 1998 de catre doi doctoranzi la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin si are o baza de date de peste 8 miliarde de situri. Numele 'Google' este un joc de cuvinte de la 'googol', neologism pus in circulatie de catre americanul Milton Sirotta in anul 1938, prin care acesta desemna numarul urias format din 1 urmat de 100 de zerouri (10100). La sfarsitul anului 2007, a fost cotat ca cel mai puternic brand global, dupa criteriul valorii in milioane de dolari (86,057 ml. dolari), dar si dupa modul de perceptie de catre consumatori.

De asemenea, conform unui sondaj realizat de Harris Interactive, Google a fost declarata, la sfarsitul lui 2007, ca fiind compania americana cu cea mai buna reputatie, mai ales datorita modului in care isi trateaza angajatii, , conducerea dandu-leangajatilor de la “saculeti pentru somnul de dupa-amiaza”, care le permite o pauza scurta in timpul zilei, la dreptul de a utiliza 20% din timpul de munca pentru proiecte adiacente, care ar putea conduce la aparitia de idei noi.

Si in final nu am putut sa nu inchei cu o rugaciune extrasa din GOOGLE PRAYERS :

"Our Google, who art in cyberspace, / Hallowed be thy domain. / Thy search to come, / Thy results be done,/ On 127.0.0.1 as it is in the Googleplex./ Give us this day our daily searches, / And forgive us our spam, / As we forgive those who spam against us. / And lead us not into temptation, / But deliver us from Microsoft. / For thine is the search engine, / And the power, / And the glory, / Forever and ever. / Amen. "