Insa, ceea ce constituie o adevarata controversa la nivelul companiei, si nu numai, este ceea ce urmeaza sa se intample cu Microsoft incepand din acest moment.
Cum va arata viitorul Microsoft in era post Bill Gates In concordanta cu sfarsitul acestei ere, silicon.com analizeaza atent plecarea lui Gates cauta efectele plecarii sale din cadrul companiei pe care a fondat-o si a transformat-o intr-o perioada relativ scurta intr-un succes pe piata de specialitate.

Dupa 30 de ani de primat pe piata globala de IT, Microsoft va trebui sa caute in alta parte idei revolutionare si inovatoare care sa mentina compania in pozitia actuala si care sa continue sa-i aduca un succes garantat.

Gates a fost si inca mai este un geniu, la fel ca si un om de afaceri extraordinar si desavarsit, insa retragerea sa de la sefia companiei ar putea avea un impact foarte mare asupra Microsoft.

De exemplu, compania s-ar putea ciocni cu nenumarate probleme de ordin tehnologic odata cu acest eveniment, considera Mary Jo Foley, autoare a unui numar important de carti legate de Microsoft.

“Bineinteles, Gates nu a mai creat de unul singur programe software in ultima decada, insa acesta a mai fost implicat in multe sedinte de productie si a ajutat la dezvoltarea unui numar semnificativ de tehnologii, care nu ar fi vazut niciodata lumina zilei daca nu s-ar fi aflat sub ghidarea lui”, a adaugat Foley.