Fondatorii Flickr parasesc Yahoo Cofondatorii Flickr, Stewart Butterfield si Caterina Fake, vor sa profite de o alta oportunitate care le-a aparut in cale, despre care nu au facut nici un fel de comentariu momentan, anunta Terrell Karlsten, purtator de cuvant Yahoo.

Ultima zi a Caterinei Fake la Yahoo a fost 13 iunie. Butterfield a parasit compania pe data de 12 a acestei luni, dupa cum informeaza surse apropiate ale firmei.

Cei doi au vandut Flickr companiei Yahoo in 2005, la un an dupa ce au lansat Web site-ul de expunere a fotografiilor digitale, pentru suma de 35 de milioane de dolari (22 milioane euro).

Site-ul celor doi a atras atat de multi utilizatori, incat revista Time i-a inclus pe Butterfield si Fake in topul celor mai influenti oameni din lume, in urma cu doi ani.

Cel care va continua proiectul Flickr este Kakul Srivastava, care a devenit manager general al site-ului in aprilie 2008.

Demisia celor doi de la board-ul companiei vine odata cu renuntarea la pozitia pe care au ocupat-o si doi vicepresedinti executivi ai Yahoo, si anume Jeff Weiner si Usama Fayyad.