Astazi este ultima zi in care Bill Gates se duce la serviciu asa cum a facut-o in ultimii 33 de ani, in care a strans o avere de 58 miliarde de dolari, revolutionand practic lumea tehnologiei.

El isi va dedica timpul organizatiei caritabile Bill & Melinda Gates Foundation, unde va milita pentru cercetarea in domeniul sanatatii si va lupta pentru saracii lumii. Pe la sediul Microsoft va mai trece doar o data pe saptamana, desi va ramane un presedinte nonexecutiv si un consilier important pentru succesorii sai, Steve Balmer, Ray Ozzie si Craig Mundie.

Tocilarul care a modelat lumea tehnologiei se duce azi pentru ultima data la serviciu in calitate de presedinte executiv al companiei sale

Multimiliardarul Bill Gates, in varsta de 53 de ani, se retrage pentru a petrece mai mult timp la fundatia caritabila pe care a infiintat-o impreuna cu sotia sa, Melinda.

In urma cu doi ani, Bill Gates anunta ca va renunta la jobul sau de zi cu zi in cadrul companiei pe care a creat-o in 1975 si va dedica mai mult timp actiunilor sale filantropice. Urma un proces lent de predare a responsabilitatilor sale de doi ani. Aceasta "tranzitie", cum a fost numita in interiorul companiei, s-a incheiat, iar Bill Gates va merge astazi pentru ultima data la serviciul sau full-time.

De luni, compania isi va deschide portile ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. In aparenta, singura diferenta va fi ca Bill Gates nu va mai avea un rol de presedinte executiv, desi va ramane cu titulatura de presedinte si va fi un consilier important, dar va petrece de acum incolo doar o zi pe saptamana la Microsoft.