Telefonul ideal trebuie sa fie sexy si plin de dotari impresionante. Lasand la o parte treaba excelenta pe care Nokia o face de atat de mult timp incat oricine ar spune ca telefonul ideal trebuie sa fie neaparat unul facut de finlandezi, nu putem sa nu acceptam ca si japonezii fac telefoane pe cinste. Telefoane pe care, din pacate, noi nu vom pune mana probabil niciodata. Dar ne multumim si cu privitul!

In Japonia exista trei mari operatori: NTT Docomo, Softbank si FOMA. Acesti operatori iau sub aripa lor protectoare super terminale construite de companii precum Panasonic, Sharp, NEC, Sony Ericsson sau Fujitsu si le vand asiaticilor la preturi super atractive, desigur impreuna cu diverse tipuri de abonamente.

Un astfel de telefon este si Panasonic P906i Viera. P906i Viera se numeste Viera pentru ca poate deveni un veritabil televizor. Telefonul este un dublu clamshell si se poate deschide atat pe verticala, cat si orizontala. Deschis pe orizontala, P906i isi etaleaza display-ul widescreen de 3.1 inci WVGA, cu o rezolutie de 854 x 480 pixeli si un contrast (uluitor pentru un telefon) de 4000:1! Posturile TV se prind cu tunerul digital OneSeg TV si curg fluent gratie playback-ului la 30 fps.

Ca tot am precizat despre camera foto performanta, P906i are una externa de 5.1 megapixeli cu auto focus si face recognition, dar si una interna VGA, pentru video apeluri.