"Au modificat, printr-o hotarare, planul urbanistic general, ca sa ne oblige sa ingropam cablurile, pentru ca sa fie acoperiti in fata justitiei in incercarea de a schimba, pe calea atacului extraordinar, o hotarare definitiva a justitiei care anula tocmai aceasta obligativitate", a declarat presedintele ACC, Radu Petric, citat de NewsIn.

Petric crede ca interesul ascuns al consilierilor si al primariei Bucurestiului, exprimata prin cele doua hotarari, este de a acoperi cheltuirea a unor sume de bani pentru constructia a 35 de kilometri de canale.

"Aceste canale nu au niciun fel de dotari. Noi, reprezentantii firmelor de comunicatii, avem numeroase cereri la primarie prin care le solicitam sa ne dea autorizatii de constructii pentru cablu si am primit tot timpul amanari", a precizat Radu Petric.

Reprezentatii ACC spun ca nici a doua hotarare votata de CGMB, prin care cablistii sunt obligati ca, in 60 de zile de la finalizarea unui tronson a retelei metropolitane de fibra optica, sa-si reamplaseze retelele in subteran, nu este argumentata.