Otellini apreciaza ca experienta companiei in domeniul procesoarelor pentru PC-uri, segment pe care Intel detine suprematia cu o cota din piata mondiala de 80%, ii poate ajuta si pe noua piata, mai ales ca telefoanele mobile incep sa semene tot mai mult cu calculatoarele.Acesta a declarat ca va fi mai usor pentru Intel sa adauge servicii de voce computerelor mici, decat sa transforme telefoanele mobile in computere.

Compania va lansa primul procesor pentru smartphone la finalul anului 2009, pornind de la modelul actual a microprocesorului cu consum redus de energie, Atom.

Incercarea precedenta a companiei de a intra pe piata dispozitivelor mobile a esuat prin vanzarea diviziei Xscale catre producatorul de semi-conductoare Marvell Technology Group, in anul 2006.

“Aducem un element din zona de computing in piete mai mari, multe dintre ele mai mari decat afacerile cu PC-uri, cel putin ca numar de unitati”, spune Otellini, adaugand ca arhitectura microprocesorului Atom a fost special conceputa pentru dispozitivele de dimensiuni reduse.