"Pentru tot anul 2008, valoarea pietei de retail de produse electronice, electrocasnice si IT&C a fost estimata la 1,2 miliarde euro, iar primul trimestru acopera circa 16-18% din aceasta valoare, adica peste 200 milioane euro.

Urmatoarele trimestre vor inregistra valori mai mari datorita sezonalitatii vanzarilor din aceasta industrie, care atinge maximul in ultimul trimestru", a declarat directorul financiar al Flamingo International Adrian Olteanu.

Acesta a adaugat ca in trimestrul doi al anului, piata va avea o valoare apropiata de cea inregistrata in primele trei luni din 2008, adica in jur de 225 milioane euro, iar in trimestrul trei valoarea va creste pana la 250-275 milioane euro.

In ultimul trimestru din 2008, piata de produse electronice, electrocasnice si IT&C va avea cea mai mare valoare inregistrata pe parcursul anului, respectiv 22% din nivelul estimat pentru tot anul 2008.

Piata romaneasca de electronice, electrocasnice si IT&C a inregistrat anul trecut o valoare de circa un miliarde de euro, din care 25% a fost detinut de segmentul de IT&C, 35% de bunurile maro (electronicele) si restul de 40% a fost reprezentat de bunurile albe (electrocasnicele).