Directorul companiei Class IT, Bogdan Tudor, este de parere ca decizia externalizarii unor servicii realizate in interiorul companiei catre o firma specializata aduce beneficii tangibile imediat.

“Beneficiile financiare ajung, conform studiilor de specialitate, la reduceri de pana la 30% prin eliminarea costurilor cu taxele pe salarii, de recrutare si training. Costurile intangibile sunt ceva mai greu de calculat financiar, valoarea acestora fiind nepretuita pentru o afacere”, a declarat, pentru Wall-Street, directorul Class IT.

Externalizarea, denumita si outsourcing, se refera la delegarea unor sarcini sau obiective unor segmente organizationale apartinand unor entitati externe, care ofera un raport pret calitate mai bun sau detin expertiza in domenii specializate. Externalizarea poate cuprinde un spectru larg de activitati, de la procese operationale (de exemplu livrarea de produse) si pana la functiuni ale firmei. Practic, o companie se concentreaza pe activitatile cheie, unde detine deja un avantaj competitiv sau incearca sa se impuna, iar activitatile din afara core-business-ului devin tinta pentru externalizare.