Primul volum al enciclopediei va fi lansat in luna septembrie a acestui an si va fi pus in vanzare la pretul de 19,95 de euro.

Producatorii acestei versiuni vor lua in considerare editarea unei carti si in limba engleza sau in alte limbi de circulatie internationala, in functie de cererile consumatorilor.

Wikipedia este un proiect online care ofera publicului consumator posibilitatea de a prelua informatii de pe site, in mod gratuit, indiferent daca datele sunt si de ordin comercial.

Cartea Wikipedia va avea 992 de pagini si va contine 50.000 de articole (dintre cele mai populare intalnite pe site), condensate in asa fel incat sa nu aiba mai mult de zece randuri fiecare, si circa 1.000 de fotografii semnificative, informeaza editorul german Bertelsmann.

Motivul pentru care versiunea printata nu va contine decat anumite articole se datoreaza faptului ca aceasta carte va fi creata pe baza celor mai populare cautari facute pe site-ul Wikipedia in ultimul an.

Editia germana online are aproximativ 3 milioane de intrari, pe cand cea din Statele Unite are doar 2,3 milioane de articole inscrise.

De asemenea, lansarea acestei versiuni scrise, va atrage o noua audienta, dupa cum declara Beate Varnhorn, director de publicatie al Institului Enciclopedic Bertelsmann.