Fiecare incearca sa-i convinga pe consumatorii romani ca ar fi cel mai potrivit mesager al iepurasului de Paste si ca acesta poate aduce pe langa oua rosii sau cozonac si SIM-uri noi, telefoane si minute nenumarate pentru convorbiri cu cei dragi.

Surprizele se tin lant: optiuni oferite in premiera de catre operatorii de telefonie mobila ce nu au luat in considerare pana acum variante integrate de servicii si care suna precum ofertele operatorilor de telefonie fixa, tarife pentru apeluri care scad cu pana la 50%, la fel ca si reducerile aplicate la abonamente, telefoane gratuite sau la preturi de nimic - toate acestea fac parte din armele pe care operatorii de comunicatii din Romania le-au scos la inaintare pentru perioada sarbatorilor de Paste.

Dumneavoastra, consumatorii, trebuie doar sa va decideti ce servicii v-ar trebui de fapt, pe cand pentru companii este o perioada in care lupta pentru fiecare client pare a fi parca si mai dura.

Primul exemplu demn de mentionat este Orange, care a decis sa ofere in premiera, atat la abonamente cat si la cartelele preplatite, o optiune ce include 180 de minute in primul caz sau 60 in cel de-al doilea, ce pot fi utilizate pentru apeluri catre oricine, din orice retea din Romania, fara nici o restrictie legata de ora sau zi a saptamanii.

"Vorbim despre o oferta pe viata, adica valabila pe toata perioada in care utilizatorul este client Orange", a precizat Ana Niculae, Consumer Division Manager la Orange Romania. Insa in cazul celor care aleg sa se aboneze si activeaza o optiune, tariful pentru apelurile in retea scade la 9 eurocenti, cu pana la 50% mai mic decat in cazul planurilor tarifare disponibile pentru cartele.

Vodafone propune o oferta completa ce cuprinde minute nationale, minute in retea, mesaje in retea, plus convorbiri internationale la tarif national. Astfel, cu abonamentul Vodafone 50, utilizatorii au la dispozitie 75 de minute nationale pe luna si 1000 de minute nationale extra (care se distribuie pe durata contractului) la activarea optiunii "480 de minute", inca 480 de minute pe luna in retea, fara restrictii de ora sau zi, 240 de SMS-uri in retea pe luna precum si un tarif special de 0,20 euro/minut pentru apelurile internationale catre tari din Europa.