"In 2007, piata locala de camere video a fost de aproximativ 70.000 de bucati cu o previziune pe 2008 de 80-85.000. Totodata, putem spune ca pe primele doua luni ale acestui an cresterea a fost deja de suta la suta fata de aceasi perioada a anului precedent. In ceea ce ne priveste, ne dorim o crestere de peste 50% pana la sfarsitul anului si speram ca noile produse lansate sa ne ajute in realizarea acestui obiectiv", a declarat pentru NewsIn, managerul de marketing al Panasonic Romania, Bogdan Gheorghiu.

Potrivit reprezentantilor companiei, in ceea ce priveste segmentul televizoarelor cu plasma, Panasonic Romania a avut o cota de piata din punct de vedere valoric de 41% pentru perioada ianuarie - februarie 2008, iar pentru intregul an vizeaza o cota de peste 50%.

"Vanzarile companiei vor fi influentate si de evenimentele sportive de la vara si vor creste cu siguranta. Cererea de ecrane cu diagonala mare este din ce in ce mai mare, iar in perioada Campionatului European de fotbal si a Olimpiadei ne asteptam la cantitati record", a mai spus Gheorrgiu.

Cifra de afaceri a Panasonic Romania pentru anul financiar incheiat la 31 martie 2007 a depasit cu 2,31%, estimarile de 45 milioane de euro, ajungand la 46,043 milioane de euro. Reprezentantii Panasonic au mai declarat anul trecut ca, in anul financiar aprilie 2007-martie 2008, mizeaza pe o cifra de afaceri de 50 milioane euro.

Panasonic se afla pe piata din Romania din anul 1991. Panasonic face parte din concernul Matsushita Electric Industrial cu sediul la Osaka, Japonia. Actiunile companiei Matsushita sunt listate la bursele din Tokyo, Osaka, Nagoya, New York (NYSE:MC), Euronext Amsterdam si Frankfurt.