Doua treimi din numarul de scoli si jumatate dintre medici utilizeaza conexiuni rapide la internet, datorita dezvoltarii puternice a comunicatiilor de banda larga in Europa. Acestea sunt constatarile unui raport al Comisiei privind rezultatele inregistrate pana in prezent in cadrul i2010, strategia UE pentru crestere si crearea de locuri de munca bazata pe tehnologiile digitale.

Adoptata in 2005, aceasta strategie a condus la un angajament ferm in directia promovarii TIC (tehnologiile informatiei si comunicatiilor) la nivelul UE si al statelor membre.

"O veste deosebit de buna este ca, in prezent, 77% dintre intreprinderile din UE, 67% dintre scoli si 48% dintre medici beneficiaza de conexiuni rapide in banda larga. Cu toate acestea, anumite regiuni din UE mai au inca de recuperat, nefiind pe deplin conectate. Prin urmare, toate tarile din UE trebuie sa depuna mai multe eforturi pentru a reduce diferentele, pentru a dezvolta serviciile de comunicare transfrontaliere, precum si serviciile care acopera regiunile rurale si pe cele ultraperiferice", sustine Viviane Reding, comisar european pentru Societatea Informationala si Media.