Investitiile in Internet ale fondurilor de private equity au urcat la 1,59 miliarde de dolari (996 milioane euro) in primul trimestru din 2008, mai mult decat dublul investitiilor raportate anul trecut, in aceeasi perioada a anului, la 776 de milioane de dolari (486 milioane euro).

Cifra afacerilor in acest domeniu a crescut cu 38% in primele trei luni ale acestui an.

Sectorul tehnologic atinge 3,88 de miliarde de dolari (2,43 miliarde euro), cu 20 % mai mult decat s-a investit in primul trimestru din 2007, potrivit VentureSource.

Trendurile in materie de tehnologie Web sunt mass-media care se muta in mediul online, televiziunea prin Internet si portalurile care ofera continut video pe Internet.

In afara acestor tendinte pozitive, exista inca o abundenta de investitori, care se inghesuie sa investeasca in companii care nu pot avea acces la finantare.

In plus, fata de media digitala, se va observa un interes puternic din partea investitorilor pentru companiile de software, ca indeosebi sectoarele open-source, dar si pentru piata de telefonie mobila.

Interesul in crestere pentru start-up-urile din mediul online se bazeaza pe extinderea acestui sector la nivel international, datorita numarului mare al utilizatorilor de Internet, in special din tari precum Brazilia, China, India si Rusia.

O alta zona fierbinte pentru investitorii continua sa fie sectorul energetic, unde 22 de companii au crescut cu 368 de milioane de dolari (230 milioane euro), cu 5% mai mult, comparativ cu primul trimestru din 2007.