Competitia se adresa initial elevilor din judetele membre ale Centrului regional pentru Tineri Capabili de Performanta Iasi. Din 2007, a devenit un eveniment national, astfel ca anul acesta a reunit peste 80 de elevi din intreaga tara, alaturi de o echipa valoroasa din Republica Moldova. Proba de concurs a constat din problemele de la runda a XIII-a din cadrul programului de pregatire de performanta in informatica .campion.

Pentru marea finala .campion 2008 s-au calificat primii 50 de concurenti, care au obtinut cele mai mari punctaje. Finala se va desfasura la Bran in perioada 8-11 mai. "Ma bucur sa intalnesc la competitia ÇUrmasii lui Moisil? participanti la fostele editii .campion si de-abia astept sa ii revad pe multi dintre ei la marea finala. Am fost impresionat de rezolvarile ingenioase propuse de competitori si sunt convins ca o sa asistam la rezultate deosebite si la finala .campion 2008", a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.

Trofeul "Urmasul lui Moisil" i-a fost acordat lui Sergiu Vicol, elev in clasa a IX-a la Liceul "Grigore Moisil" din Iasi. Tanarul a impresionat juriul prin rezultatul exceptional pe care l-a inregistrat, fiind singurul concurent care a incheiat competitia cu punctaj maxim. Au fost acordate patru premii intai, trei concurenti au obtinut premiul doi, iar altor 15 participanti le-au fost acordate mentiuni pentru rezultatele bune pe care le-au obtinut in competitie. Programul .campion este sustinut de profesori de prestigiu si studenti, fosti castigatori ai olimpiadelor internationale de informatica. Proiectul se desfasoara sub auspiciile Centrului Virtual de Excelenta SIVECO, creat de SIVECO Romania in colaborare cu Ministerul Educatiei.