Philips opreste productia de televizoare pentru piata din Statele Unite Televizoarele marca Philips vor fi vandute in continuare, insa noile televizoare vor fi produse sub licenta Funai Electric pentru urmatorii cinci ani. Philips a obtinut 125 de milioane de euro in urma intelegerii cu Funai.

Desi nu este foarte cunoscut pe piata din Statele Unite, Funai, cu sediul central in Tokyo, a inceput sa vanda produsele Emerson, Sylvania si Symphonic in America de Nord.

Decizia de a licentia brandul “permite companiei Philips sa fie foarte cunoscuta pe piata din America de Nord si sa nu-si riste potentialul profit”, a declarat Paul J. Zeven, director executiv al Philips, America de Nord.

In Statele Unite, compania se va axa pe productia de echipamente de iluminat si alte produse electronice, dupa cum sustine Zeven.

Funai se va ocupa de distribuirea produselor, de serviciile de marketing, de vanzari si alte servicii destinate consumatorilor pentru brandurile Philips si Magnavox, incepand cu 1 septembrie. Philips va continua sa creeze si sa confectioneze televizoare pe piata globala si va sustine piata Funai din Statele Unite.