Prototipul a fost prezentat publicului in aceasta saptamana, cu ocazia conferintei Evans Data Developer Relations din Redwood City, California. Asa cum era de asteptat, Nokia Tube va fi primul telefon al companiei finlandeze cu touchscreen.

Bineinteles ca americanii s-au grabit sa-l considere o clona de iPhone. Dar chiar din septembrie 2007, cand au fost facute publice pentru prima data aceste preocupari ale liderului pietei mondiale de telefoane mobile, presedintele companiei a declarat, in mod surprinzator pe atunci, ca "Nokia este mandra sa copieze ceva care merita copiat".

In realitate, Nokia Tube va fi primul telefon care va avea la baza sistemul de operare Symbian S60 optimizat pentru touchscreen. In afara de acesta, reprezentantii Nokia au mai precizat ca Nokia Tube va include o aplicatie care permite upload-ul pe Internet al fotografiilor realizate cu telefonul. si, ceea ce este de asemenea foarte important, Tube va suporta Java, ceea ce iPhone - cel putin in prima sa varianta - nu face.
In plus, viitorul Tube va oferi inca de la inceput suport pentru platforma 3G si GPRS/EDGE, precum si WiFi.