Oferta de cumparare, anuntata in data de 11 iunie 2007, a fost finalizata dupa ce IBM a obtinut 96,9 procente din actiunile Telelogic, precum si dupa indeplinirea celorlalte conditii de oferta, inclusiv aprobarile normative de nivel mondial.

Telelogic este un furnizor important de software pentru dezvoltarea sistemelor tehnice si arhitecturilor enterprise si are peste 8.000 de clienti la nivel mondial. Avand sedii in Malmo, Suedia, si in Irvine, California, Telelogic are peste 1.200 de angajati si operatiuni in 22 de tari.

Impreuna, IBM, Telelogic si partenerii business vor ajuta clientii sa furnizeze pe piata mai repede sisteme de mare calitate, reducand in acelasi timp costurile. Clientii vor beneficia de tehnologiile si serviciile combinate ale ambelor companii ce le vor oferi o arie variata de capabi-litati pentru dezvoltare de software si de sisteme, dar si suport din partea unei organizatii mondiale de vanzari si servicii. Impreuna, IBM si Telelogic lanseaza o oferta completa pentru definirea, modelarea, construirea, testarea si furnizarea software-ului utilizat in industria aerospatiala si de aparare, telecomunicatii, electronica, de automobile si in alte ramuri.

De exemplu, un producator de automobile va folosi solutiile IBM si Telelogic ce vor ajuta la constructia si furnizarea software-ului ce va opera sistemul de antiblocare a rotilor in momentul franarii sau sistemul de navigatie. In industria aerospatiala si de aparare, organizatia ar putea folosi IBM si Telelogic pentru dezvoltarea si operarea sistemelor avansate de radar prin satelit si a telescoapelor spatiale.

"Telelogic reprezinta un element important al strategiei de dezvoltare si furnizare de software si sisteme", a declarat dr. Daniel Sabah, mana-ger general, IBM Rational Software. "Software-ul reprezinta inima echipamentelor si sistemelor integrate. Fie ca este folosit pentru dezvoltarea generatiei viitoare de echipamente de comunicare sau de sisteme pentru explorarea spatiului cosmic, aceasta tehnologie IBM are importante implicatii in societate" - a mai adaugat acesta.

Telelogic va fi subordonata unitatii IBM Rational Software. Respectand strategia de software a companiei IBM, investitiile clientilor si partenerilor Telelogic in tehnologiile existente ale IBM si Telelogic vor fi pastrate, ceea ce va permite clientilor sa beneficieze de un set mai variat de capabilitati fara a fi nevoie sa inlocuiasca sistemele existente.

Preluarea Telelogic vine in suportul strategiei IBM de achizitii si al modelului de alocare a capitalului, si va contribui la indeplinirea obiectivului companiei in ceea ce priveste cresterea profitului pe actiuni pana in 2010.

Incepand cu 1995, IBM a investit peste 18 miliarde de dolari in achi-zitii publice, devenind compania cu cea mai mare tendinta spre achizitii din industria tehnologica, avand in vedere volumul tranzactiilor. Printre alte achizitii strategice ce se incadreaza in suportul strategiei IBM de dezvoltare si furnizare de software si sisteme, se numara BuildForge (managementul constructiei si lansarii), SystemCorp (managementul proiectelor si portofoliilor) si WatchFire (securitatea aplicatiilor Web).