Sambata, Microsoft a promis ca va porni o lupta de preluare in care va recurge la toate mijloacele "ostile", pentru a incheia aceasta afacere pana la sfarsitul saptamanii, si a amenintat ca ar putea reduce oferta initiala facuta celor de la Yahoo! daca negocierile nu incep cat mai curand posibil. Aceste amenintari au venit printr-o scrisoare trimisa conducerii Yahoo! de catre directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer.

Microsoft se vede nevoita sa discute direct cu actionarii Yahoo!

"Marimea ofertei initiale lansate de catre compania noastra a vrut sa reflecte faptul ca ne dorim o tran-zactie prieteneasca", a spus in scrisoarea catre Yahoo! Ballmer. "Daca vom fi nevoiti sa recurgem la discutii directe cu actionarii companiei dumneavoastra, atunci efectele noii oferte vor fi negative pentru valoarea Yahoo!", a adaugat directorul executiv al Microsoft.

O persoana apropiata gigantului american a refuzat sa confirme ideea de reducere a valorii ofertei de preluare initiale, insa scrisoarea lui Ballmer este mai mult decat relevanta in acest scop, relateaza Financial Times. Valoarea ofertei Microsoft de a prelua Yahoo! a scazut, deja, de la 31 de dolari pe actiune, cat era initial, la 29,36 dolari pe actiune, datorata deprecierii de vineri a actiunilor Yahoo! la Bursa, cotatie inre-gistrata la inchiderea sedintei de tranzactionare.

Din speculatiile facute pe Wall Street si Silicon Valley, legate de aceasta tranzactie, reiese ca cei de la Microsoft vor "indulci" oferta pentru Yahoo!, cel putin prin ridicarea la valoarea originala de 31 de dolari pe actiune, pentru a determina o urgentare a inceperii negocierilor dintre cele doua companii.
Ballmer crede ca actiunile luate de Yahoo! au inrautatit situatia

In scrisoarea sa, Steve Ballmer a indicat faptul ca, de doua luni, de cand Microsoft a facut publica oferta, "conditiile economice si cele de la burse s-au inrautatit considerabil pentru mai multe companii care se ocupa de operatiuni pe Internet. In acelasi timp, statisticile arata ca numarul de utilizatori de facilitati oferite de Yahoo pe Internet au scazut. In sfarsit, noile planuri adoptate de compania dumneavoastra au inrautatit si mai mult situatia".

Anumiti investitori ai Microsoft si analisti din domeniu au devenit din ce in ce mai nerabdatori la indecizia Yahoo!, privind oferta nesolicitata a Microsoft, iar temerile cresc pe motiv ca orice alta intarziere in finalizarea tranzactiei dintre cele doua companii ar aduce Microsoft si mai mult in urma celor de la Google, si intensifica temerile privitoare la o noua politica antitrust ce ar putea veni cu o noua administratie la Casa Alba. Pentru prima oara, directorul executiv de la Microsoft a avertizat ca vor accelera procesul de preluare discutand direct cu actionari Yahoo!.