Pe de alta parte, un studiu realizat de cercetatori australieni arata ca persoanele care trimit in exces SMS-uri si e-mail-uri sufera de o forma de tulburare mintala.

Primul site de sms-uri gratuite de pe piata locala a fost lansat de Vodafone sub numele de Web2SMS, insa acest serviciu a fost inchis in aprilie 2006. Abia in ultimele zile ale anului trecut, site-ul
Apropo.ro, detinut de divizia de servicii online a trustului Media Pro, MPInteractiv, a inclus in oferta sa un serviciu de acest tip. Insa posibilitatea de a trimite gratuit un mesaj text este limitata la un SMS pe zi. Pentru a beneficia de aceasta oferta, utilizatorii trebuie sa se inregistreze pe site si au la dispozitie 97 de caractere pentru fiecare SMS, dupa care este inserat un text publicitar de 50 de caractere.

A urmat PubliSMS, care a oferit posibilitatea de trimitere gratuita a doua mesaje pe zi. In acest caz, SMS-urile contin la inceput mesajele publicitare, fiecare a cate 30 de cuvinte.
Iata insa ca acum o alta companie autohtona a lansat un astfel de serviciu, sustinut prin publicitate, prin intermediul caruia utilizatorii pot trimite zilnic un numar nelimitat de SMS-uri gratuite. AdSMS.ro a adoptat insa o alta strategie: dupa fiecare mesaj trimis, destinatarul va mai primi inca un SMS cu continut publicitar, textul acestuia fiind creat de companiile interesate de acest sistem de advertising.