Au marele avantaj ca pot fi strecurate cu usurinta intr-o gentuta sau chiar intr-un buzunar. Cu toate acestea insa sint capabile sa realizeze imagini de o calitate comparabila cu cele obtinute de aparatele de mari dimensi-uni si grele.

Una dintre noutatile acestui sezon este camera digitala de 8 megapixeli de la BenQ. Cu o grosime de numai 9,8 mm, modelul DSC X800 este cea mai compacta camera digitala de 8 megapixeli din lume. De asemenea, produsul poate fi privit ca un adevarat player multimedia portabil deoarece face posibila vizualizarea inregistrarilor video in format MPEG 4, ascultarea de melodii in format MP3, dar si inregistrari audio.

Panasonic Lumix DMC-FX35 este unul dintre cele mai mici si mai usoare aparate digitale de pe piata si a fost lansat oficial pe piata in ianuarie anul acesta. Modelul are o rezolutie de 10,1 Mp, zoom optic 4x Wide-Angle, optica Leica DC Vario Elmarit, stabilizator de Imagine (Mega OIS), ecran LCD de 2,5 inch si slot card SD/SDHC/ MMC. De altfel, Lumix-Fx 35 este prima camera digitala creata de Panasonic care are lentile de 25 mm. Totodata, tehnologia de ultima ora folosita de cei de la Panasonic pentru a crea noul model permite utilizatorului sa faca poze fara a sta cu grija imaginilor sub sau supraexpuse.

Nikon D60 este un aparat foto SLR cu format digital DX si cu o rezolutie de 10,2 megapixeli. Modelul, care este de fapt inlocuitorul Nikon D40x, detine un procesor de imagine Expeed, un sistem auto-focus 3-area si un ecran LCD de 2,5 inch. Acest aparat ofera totodata utilizatorului un mod de fotografiere continua la 3 cadre pe secunda, pornirea are loc aproape instantaneu, adica in 0,19 secunde, iar senzitivitatea ISO este de pina la 1.600, ceea ce permite viteze mai mari ale declansatorului pentru a reduce semnificativ riscul unor imagini neclare atunci cind fotografiati subiecti in miscare sau obiecte in lumina scazuta. O alta particularitate a noului model Nikon consta in functia EyeSensor.

Si Olympus E-420 se numara printre cele mai mici camere foto D-SLR. Modelul are un senzor de tip Lvie-MOS 10 MPx, coordonat de un procesor TruePic III ce permite Live View pe un monitor HyperCrystal LCD de 2,7 inch (aproape 7 cm). Expunerea este determinata pe 49 zone din cadru, iar procesorul permite corectarea expunerii umbrelor (Shadow Adjustment Technology), in vreme ce sensibilitatea poate fi ajustata in intervalul 100-1.600 ISO. Aparatul dispune de 28 de scene presetate, dar are si moduri de expunere semiautomate si manual. Modelul poate fi achizitionat de la dm.ro la pretul de 1.599 de lei.