Fata de competitorii sai, Orange si Vodafone, operatorul elen se afla in dezavantajul de a nu beneficia de licenta 3G, astfel incat nu poate oferi servicii de transfer de date de mare viteza.

Vodafone a anuntat saptamana aceasta ca mareste viteza de download la 7,2 Mbps si la 1,44 Mbps pentru upload, in intreaga acoperire a retelei 3G, iar Orange ofera servicii de broadband mobil la viteze de 3,6 Mbps. Pe de alta parte, operatorii Zapp si RCS&RDS au castigat, in octombrie 2006, ultimele doua licente 3G scoase la licitatie de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI).

Stefanos Theocharopoulos a declarat insa ca, in prezent, Zapp si RCS&RDS nu reprezinta o problema pentru Cosmote, iar compania priveste in fata pentru a avansa, catre operatorii Orange si Vodafone, care au inregistrat anul trecut venituri de aproximativ 7,5 ori mai mari decat operatorul elen.

CEO-ul Cosmote a declarat ca nu considera lipsa tehnologiei 3G un factor restrictiv pentru dezvoltarea business-ului companiei, mai ales ca serviciile de date reprezinta, pentru moment, aproximtiv 5% din veniturile unui operator, dar prioritatea sa este de a gasi scenarii pentru lansarea ofertelor de internet broadband mobil.