Zvonurile conform carora Apple ar putea sa reconfigureze serviciile iTunes, promovand descarcarea gratuita de muzica circula in industria de specialitate de cativa ani. Simultan, rivalii companiei Apple experimenteaza noi metode de a distribui muzica in spatiul online.

Apple negociaza cu mai multe case de discuri pentru o afacere care sa ofere lunar utilizatorilor posibilitatea de a se inregistra la serviciile iPhone, dar si de a beneficia de serviciul de download nelimitat si gratuit, atat pentru iPoduri, cat si pentru iPhoneuri.

Momentan, nu sunt cunoscute preturile la care se vor vinde dispozitivele Apple. Cel mai ieftin model de iPod costa 49 de dolari (31 euro), iar pretul celui mai ieftin iPhone porneste de la 399 de dolari (253 euro).

Totusi, oficialii Apple se ofera sa plateasca caselor de discuri 20 de dolari (12 euro) la fiecare tranzactie, pentru ca utilizatorii sai sa beneficieze de muzica din bibliotecile dispozitivelor.

De asemenea, serviciul de muzica digitala iTunes este mult prea valoros pentru Apple, pentru ca acesta sa renunte la serviciile sale, sunt de parere unii analisti din industrie.