Liniile aeriene din intreaga lume incearca sa tina pasul cu tehnologia, insa foarte putine reusesc. Cel putin asa spune un studiu „PC World“, care arata ca momentan nici un operator aerian nu ofera pasagerilor sai acces la Internet in banda larga. Aceste lucruri sint insa pe cale sa se schimbe. In prezent, operatorul american JetBlue are un zbor in care ofera servicii limitate de e-mail, dar nu si posibilitatea de a naviga pe web.

Continental, Southwest, Virgin America si American Airlines sint printre companiile aeriene care testeaza lansarea serviciilor de e-mail si web in urmatoarele luni. Daca totul merge conform planurilor, la inceputul sau la jumatatea anului 2009, pasagerii ar putea avea de unde alege in materie de operatori aerieni pentru acces la Internet in timpul zborului.

Intre timp, cererea de laptopuri la nivel mondial ia altitudine. DisplaySearch estimeaza numarul unitatilor vindute in acest an la 228,8 milioane, aproape de zece ori mai multe decit in 2001.

In Statele Unite, in materie de tehnologie, operatori low-cost precum Virgin America si JetBlue sint cu mult inaintea operatorilor mari. Virgin America, spre exemplu, are la fiecare scaun prize de 110 volti pentru laptopuri. Majoritatea liniilor aeriene nu au astfel de dispozitive la atitea scaune precum Virgin America, iar majoritatea prizelor necesita un adaptor. Pe linga acestea, Virgin America ofera intrari USB la scaune, permitind incarcarea iPod-ului sau a altor aparate compatibile USB. Compania va lansa Internet wireless in timpul zborului in acest an. In avioanele sale, folosind ecranul de noua inch de pe scaunul din fata poti asculta muzica, poti accesa jocuri, filme (contra cost) si chiar televiziune prin satelit. In plus, poti trimite mesaje instant catre alti pasageri din acelasi avion sau poti comanda mincare prin acelasi ecran.