LG Glimmer este un slider excelent finisat, atat la exterior cat si la interior. Un display touchscreen de 2.8 inch si 400 x 240 pixeli afiseaza o tastatura virtuala, astfel ca utilizatorul poate sa vorbeasca la telefon fara sa foloseasca tastele alfanumerice!

In caz contrar, sliderul pune la dispozitie o tastatura metalica asemanatoare cu cea prezenta la Motorola V3. Interesante sunt tastele de preluare si terminare a apelului, care nu mai au simple telefoane desenate in rosu si verde, ci inscriptii "TALK" si "END"!

Glimmer suporta CDMA 800/1900 si transmisii rapide de date prin EVDO. Din pacate HSDPA lipseste..La capitolul conectivitate amintim Bluetooth 2.0 si USB.

Memoria interna este de 128 MB, un card microSD de 4 GB fiind inclus in aparat pentru un spatiu mai mult decat decent. LG a introdus acest card deoarece Glimmer poseda un player audio performant, cu suport pentru MP3, WMA, AAC si AAC+, playback in background, manager de playlist, egalizator configurabil si sunet stereo wireless prin Bluetooth.