In cadrul conferintei online a Microsoft, MIX08, directorul general al diviziei Microsoft Internet Explorer, Dean Hachamovitch, a oferit primele informatii ci privire la succesorul browserului Internet Explorer 7, aparut in octombrie 2006, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Browserul web al celor de la Microsoft este cel mai folosit la nivel mondial, avand o cota de piata mai mare decat Safari, al celor de la Apple, sau Firefox, al celor de la Mozilla.

Aparitia noului browser face parte din lupta intre Microsoft si Google Inc.

Firefox este strans legat de Google, ce inregistreaza aproximativ 85% din venitul Mozilla Foundation, compania mama a Firefox, care in 2006 a fost de 66,8 milioane dolari, potrivit datelor publicate in octombrie anul trecut.

Google considera Firefox ca fiind browserul preferat dintr-o serie de produse proprii. Mozilla continua sa inregistreze venituri de pe urma Google, printr-un contract ce expira pe 20 noiembrie 2008.

Conferinta Microsoft s-a adresat in mare masura programatorilor web, insa Hachamovitch a prezentat anumite aplicatii de Internet Explorer 8 si utilizatorilor.