Fuziunea Yahoo cu AOL reprezinta o alternativa la oferta formulata de Microsoft la inceputul lunii februarie, care evalua Yahoo la 44,6 miliarde dolari, pret considerat de compania de internet prea mic.
Potrivit Wall Street Journal, dupa o prima serie de discutii, conducerea Yahoo a contactat din nou Time Warner, pentru a face o oferta concreta.

In acelasi timp, Yahoo desfasoara negocieri cu grupul media News Corp, in legatura cu achizitionarea de catre aceasta a unei participatii in cadrul companiei de internet. In cazul unui acord, Yahoo va integra in principal portalul de socializare MySpace, filiala a News Corp.

In plus, pentru a relua negocierile cu Yahoo, Microsoft se pregateste, potrivit Wall Street Journal si New York Times, sa propuna numirea unor directori care sprijina preluarea, in cadrul urmatoarei adunari generale a actionarilor companiei de internet.

Pentru a contracara aceasta manevra, Yahoo ar putea amana intrunirea generala a actionarilor, a carei data nu a fost inca anuntata, potrivit New York Times.