YouTube va transmite live pana la finele lui 2008 Astfel, Steve Chen (foto), unul din fondatorii YouTube a declarat ca, pana la finele acestui an, site-ul va transmite videoclipuri in direct, cu ajutorul companiei-mama Google

Milioane de oameni care folosesc YouTube vor putea sa realizeze propriile showuri de chat chiar din dormitoarele lor, sa interpreteze anumite melodii sau sa raporteze stiri de ultima ora.

Petrecerile sau evenimentele, in general, la care nu pot ajunge o parte din rude sau prieteni vor putea fi transmise in direct. De asemenea, utilizatorii fideli siteului pot produce un “lifecast” de 24 de ore cu activitatile lor zilnice, lucru ce coincide dintr-un anumit punct de vedere cu showul televizat numit Big Brother.

YouTube, care este detinut de Google, a devenit, la numai trei ani de cand s-a lansat, unul dintre cele mai populare siteuri de pe Internet, potrivit Alexa Internet, care se ocupa cu monitorizarea traficului din mediul online.

Utilizatorii pot gasi pe site 73 de milioane de videoclipuri inregistrate, vizionate de sute de milioane de ori pe zi.

“Niciodata nu am avut resursele necesare pentru a face asta corect, insa in 2008, beneficiind de ajutorul lui Google, speram sa initiem serviciul video live pe YouTube”, a declarat Steve Chen.

Totusi, nu s-a confirmat nimic cert din partea companiei. “Lucram in mod constant la a descoperi si imbunatati noi lucruri pentru acest serviciu, insa nu avem nimic de declarat la momentul actual”, a declarat un purtator de cuvant al companiei.