Si asta pentru ca medicii incearca sa trateze pacientii stresati prin intermediul celebrului joc "Second Life". Dr. Daniel Hoch, neurolog la Spitalul Central din Massachusetts, a avut initiativa, el insistand sa afle daca terapia administrata in Second Life, lumea virtuala creata de Linden Lab, poate aduce beneficii in cea de zi cu zi.

Asa ca, in lunile urmatoare, un instructor va pune la punct un experiment la care vor lua parte 20 - 40 de subiecti familiarizati cu Second Life si va incerca sa le reduca nivelul de stres prin meditatii speciale. Tehnica este cunoscuta, ea fiind prezentata de Dr. Herbert Benson in manualul de auto-educare "The Relaxation Response" in anii '70.

Peg Baim, reprezentant al Benson-Henry Institute of Mind Body Medicine, poate invata oamenii sa foloseasca tehnici care induc relaxarea, o stare ce presupune "minte alerta dar calma". Baim ii invata pe oameni sa mediteze prin cuvinte, fraze sau imagini. Rezultatul: reducerea presiunii sangelui, a pulsului, batailor inimii si o mai mare toleranta la dureri cronice. Ghidarea mentala a subiectilor catre locuri verzi de genul campilor, padurilor, s-ar putea face mai simplu in spatiul lumii virtuale Second Life, crede Baim.