"Piața monitoarelor LCD a cunoscut un trend ascendent semnificativ în ultima perioadă. În 2007, monitoarele cu diagonala de 19 inci au avut o cotă impresionantă din vânzări, depășind 55% din totalul de vânzări de monitoare LCD. Pentru 2008 estimăm o creștere a ponderii diagonalelor mari, care aduc o creștere mai mare din punct de vedere valoric. Succesul înregistrat de primele modele wide cu diagonală de 22 inci introduse de LG Electronics pe piața din România începând cu jumătatea anului trecut ne-a determinat să lărgim portofoliul de produse pe acest segment în 2008", a declarat dl. Han Khyu, președinte LG Electronics România.

Compania LG Electronics își extinde gama de monitoare LCD cu tuner tv integrat cu noile modele M1921A, M198WA, M208WA, M228WA și M228WD HD, cu diagonale de 19, 20 și 22 inci. Inovația tehnologică aduce o experiență multimedia unică, pe un singur dispozitiv: un monitor și un televizor HD Ready într-o singură unitate.

Noua gamă de monitoare LCD TV face posibilă vizualizarea la rezoluție înaltă atât a filmelor, cât și a fotografiilor și imaginilor stocate în computer. Noile produse reprezintă o soluție pentru cei care preferă monitoarele multifuncționale: filme HD, aplicații software precum Windows Vista sau jocuri 3D.

Noua gamă oferă un timp de răspuns de 5 ms și o rată de contrast performantă de 3000:1. În plus, modelele dispun de conector RFTV, telecomandă și teletext. Modelul M228WD este dotat cu conector HDMI, ceea ce permite vizionarea în format HD a filmelor sau a jocurilor video.

LG Electronics Inc. este lider mondial în furnizarea de produse inovatoare din domeniul electronicii, informațiilor și comunicațiilor. Compania are peste 82.000 de angajați în cele 120 de birouri, care includ 80 de filiale deschise în întreaga lume. Alcătuită din 4 mari divizii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display și Digital Media, cu vânzări globale de peste 38,6 miliarde USD în 2006, LG Electronics este cel mai mare producător de terminale CDMA, aparate de aer condiționat, sisteme de stocare optică, DVD-playere și sisteme home theater de pe piața mondială.