Purtatori de cuvant ai serviciilor europene pentru concurenta si ai grupului Microsoft au refuzat sa comenteze aceasta informatie.

Intr-un document remis in ianuarie Comisiei pentru burse si valori mobiliare (SEC) din Statele Unite ale Americii, ca se asteapta la o amenda ce s-ar putea ridica pana la 1,5 miliarde euro in cadrul acestui dosar.
Bruxellesul a condamnat grupul Microsoft pentru abuz de pozitie dominanta in martie 2004, impunand o amenda record de 497 milioane euro, conform NewsIn.

Dupa peste trei ani de litigii, jutitia europeana si-a prezentat cazul in fata Comisiei Europene la data de 17 septembrie 2007, grupul american anuntand pe 22 octombrie ca accepta exigentele Bruxellesului.

Microsoft a incercat saptamana trecuta sa isi dovedeasca bunavointa, anuntand o serie de masuri menite a spori transparenta propriilor programe, renuntand la "valul" ce proteja propriile programe.

Comisia Europeana s-a aratat insa sceptica, afirmand ca anuntul grupului american "nu raspunde intrebarii daca Microsoft s-a conformat sau nu reglementarilor europene anti-monopol" si nici acuzatiilor legate de instalarea automata a unor programe ce vin odata cu sistemul de operare Windows, ce utileaza aproximativ 90% dintre calculatoarele din lume.