Potrivit studiului IDC, cea mai rapida crestere a inregistrat-o piata de notebook, unde numarul de unitati a urcat cu 160% fata de trimestrul IV din 2006 si cu 133% fata de trimestrul III din 2007. Astfel, numarul de notebook-uri livrate a atins 40% din valoarea totala a pietei PC din trimestul al patrulea al anului 2007.

Vanzarile de desktop au inregistrat si ele rate foarte mari de crestere, fiind influentate de o serie de proiecte din sectorul privat si din sectorul public care s-au concretizat in ultimul trimestru al anului trecut.
Comunicatul IDC precizeaza faptul ca proiectele finalizate, asociate cu o cerere mare din segmentele "home user" si "IMM", au rezultat intr-o crestere peste asteptari si in cazul pietei desktop. Numarul de unitati livrate s-a majorat cu 39.1%, iar valoarea cu 66.2%. In continuare, desktop-urile raman cele mai vandute, cu o cota de 60.7% din piata totala.

Dupa numarul de unitati livrate in ultimul trimestru din 2007, in topul vanzarilor se situeaza Flamingo Computers, urmat de Dell si HP, avand o cota cumulata de aproximativ 33% din totalul pietei.
Publicitate pe acest site

"Intreaga piata PC a crescut cu valori record in ultimul trimestru al anului 2007, insa segmentul notebook a evoluat dincolo de orice asteptari, inregistrand o crestere exploziva in trimestrul IV 2007", a declarat Calin Mirea, Research Analyst, IDC Romania.