Emotiv Systems este o companie infiintata in 2003, de patru oameni de stiinta: neurologul Allan Snyder, designer-ul de chip-uri Neil Weste, Tan Le si Nam Do, cei din urma cercetatori in tehnologii de ultima ora.

Emotiv s-a concentrat pe industria jocurilor, incercand sa creeze o legatura puternica intre om si dispozitivele electronice. Astfel a luat nastere EPOC, primul sistem de recunoastere a gandurilor propagate in creier si trasmiterea lor spre consolele de gaming in vederea unui control perfect in orice jocuri!

Tehnologia este cat se poate de impresionanta, principiul ce sta la baza EPOC fiind unul asemanator cu cel dintr-un electroencefalograf. EEG-ul (electroencefalograma) reprezinta o harta de trasee pe care diferite unde caracteristice unui gand, sentiment sau unei actiuni le inscriu pe o hartie milimetrica. Niste electrozi plasati dupa anumite reguli se ocupa de perceptia impulsurilor care i-au nastere la nivelul creierului.

EPOC dispune tot de electrozi care percep diferite impulsuri, un translator si un modul wireless care trimite comenzile la consolele de jocuri. Metoda nu este deloc invaziva si prevede montarea unei casti speciale pe cap.