Cresterea profitului cu 38% arata ca HP a reusit sa faca fata conditiilor economice dificile, in parte datorita vanzarilor puternice peste hotare, sursa a peste doua treimi din veniturile total, scrie Reuters, citat de NewsIn.

"Este al doisprezecelea trimestru in care HP depaseste estimarile, in principiu de la numirea lui Mark Hurd in functia de director executiv, prin urmare compania are un grad ridicat de credibilitate", a declarat directorul pentru investitii din cadrul Philadelphia Trust Co, Richard Sichel.

"Cea mai mare parte a veniturilor vin din strainatate, prin urmare compania poate avea in continuare o evolutie buna, si chiar daca ritmul economic din Statele Unite va incetini in urmatorul trimestru sau semestru, HP va avea o crestere sustinuta peste hotare", a adaugat acesta.

Veniturile din software, din vanzarea computerelor tip notebook si a serverelor au inregistrat o imbunatatire. Analistii au remarcat o oarecare slabire a diviziei de imprimante, unde vanzarile unitatilor de consum au scazut cu 2%, desi per ansamblu, veniturile diviziei au crescut.

Profitul net din primul trimestru fiscal, ce s-a incheiat la 31 ianuarie, a urcat la 2,13 miliarde dolari (80 centi/actiune), fata de 1,55 miliarde dolari (55 centi/actiune) in aceeasi perioada a anului trecut. Veniturile au avansat cu 13%, de la 25,1 miliarde dolari la 28,5 miliarde dolari.

Excluzand elementele exceptionale, profitul a fost de 86 centi/actiune, depasind estimarea medie a analistilor, de 81 centi/actiune. Potrivit estimarilor Reuters, analistii prevedeau un venit de 27,6 miliarde dolari.

"Rezultatele indica o pozitionare favorabila a companiei in 2008 si arata ca pot evolua si in conditii de incetinire economica", a declarat un analist din cadrul Cross Research, Shannon Cross.